Gårdagens agilityträning med Embla

Igår hämtade jag en överlycklig Embla som gnällde och pep, drog som en galning och nästan försökte hoppa över grinden hemma för att snabbare få komma till mig. Hopp in i bilen som en raket efter massa pussar, sen satt hon där så nöjd så. Hem till mig en liten stund så jag kunde äta innan träningen, och Embla fick passa på att träffa mina hundar.

Det blev ett intressant möte, där Milo direkt blev överlycklig och bara ville leka – vilket är ovanligt eftersom han ofta leker surgubbe i början med nya hundar. Dixon däremot var inte alls glad, han låg mest i soffan och försökte sova, så han hälsade på Embla med morrningar så snart hon ens tittade på honom. Men Embla insåg ganska snabbt att det var lättare att undvika honom, även om hon bra gärna hade velat hälsa. Men en trött och grinig Dixon efter att han fått sin laserbehandling, det är inte det bästa att hälsa på..

När vi väl kom iväg till Jeanettes bana, så fick Embla syn på dom 5 fåren där. Oj vad hon tittade på dom! Då syntes verkligen vallhunden i henne. Lite uppvärmning på planen, sen körde vi på med en ”fram” sträcka med 3 hinder, precis som förra gången. Jag var dum och gick lite för fort fram, så det blev lite tokigt en gång. Men när jag insåg vad jag gjorde fel, så blev det mycket bättre sen 🙂 vi körde på med den övningen ett par gånger, och byggde sen på med en rak tunnel efteråt. Tunnelsuget är det verkligen inget fel på, men hindersuget kan bli lite bättre till längre fram. Tur vi har något att träna på 😉

image

Hon hoppar fint på hindren ändå 🙂 däremot har jag valt att köra på small-höjd just nu, eftersom hon ändå är 9 år och jag inte vill riskera att träna sönder henne. Blir siktet på tävling längre fram så höjer vi upp hindren, ibland. Annars tycker jag bara det är onödigt att träna på hög höjd.

Det blev lite paus och vila för Embla, under tiden jag hjälpte Cia och Goldie med tunnelsug. Efter det skulle jag testa på gungan med Embla, som jag kom ihåg att hon inte ville köra sist. Denna gången gick det lite annorlunda än sist, och Embla sprang upp på gungan med sådan fart, och fortsatte sen ut i luften innan den ens hade hunnit börja sänka sig i den ändan. Jaha tänkte jag, och förberedda mig på att bromsa upp henne lite mer till nästa gång. Men inte brydde hon sig om det, utan resultatet blev detsamma igen. Nästa gång när jag tänkte att nu ska vi minsann långsamt upp på gungan, nej då ville hon inte gå nära den alls. Får rådfråga mina agilityexperter hur jag ska gå vidare med det här..

image

Full fart upp på gungan…

image

…och rätt ut i luften. Knashund!

Det blev massa mer vilande under passet. Såå bra när man tränar flera, så är det lättare att få till bra pauser för hundarna. Jag har tyvärr lite lätt att bara ånga på annars, och glömma av att vila. Men igår i värmen, så behövde hundarna pauser rätt så ofta för att orka med.

image

Massa gos i pauserna, det är bra grejer det!

Innan vi avslutade passet så körde jag ”fram”sträckan med tunneln, runt och över ett annat hinder, tillbaka genom tunneln och upp på A-hindret. När hindernamnen sitter bättre och hon lär sig bättre att följa händerna så kommer hon blir en grym agilityhund – farten och viljan har hon redan där! Däremot har hon nästan lite väl bra fart ibland, eftersom hon lätt hoppar kontaktfälten. Ska lura lite på något bra sätt att träna in dom på.

image

image

Efter träningen åkte vi till Blå Lagunen så hundarna kunde få svalka av sig lite i vattnet. Och det gjorde dom minst sagt, iaf Embla och Dessie. Vi hade två blöta hundar med oss hem sen i bilen, och hela bilen luktade varm, blöt hund 🙂

image

Fina fina Embla ❤

image

image

image

Fick höra att Embla tydligen är en badkruka. Det är svårt att tro här!

image

image

image

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

4 tankar om “Gårdagens agilityträning med Embla

  1. Pingback: Chinese Crested vs. Border Collie - Tasskompassen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s