Börjar få konkurrens!

Igår lyckades jag få med mig sambon på kvällens agilityträning. Då det var första passet för Embla på 3,5 veckor, på agilityplan, så startade vi upp mjukt och försiktigt. En enkel raksträcka med hopp, tunnel, hopp där vi bara fokuserade på tempot. Hon blir lätt lite lat och springer inte på fullt. Men igår var det minsann bra fart i benen! Ganska snart utvecklade vi kombinationen lite mer, med en svag sväng till vänster efter raksträckan, med ett hopphinder och sen in i en böjd tunnel, efter tunneln var det två hinder på en kort raksträcka – så vi kunde både starta ”banan” med en snabb raksträcka och även avsluta med det. Härligt att kunna fokusera på bra tempo! Denna banan var egentligen inga som helst problem, och gick väldigt bra redan med en gång.

Efter ett par gånger fick Embla vila lite, jämte T (sambon) som satt på en stol och tittade på. Han blev utrustad med en kopplade Embla och en stor burk med godis, för att kunna passivitetsträna henne under tiden jag tränade med Milo. Embla har nämligen lite svårt för att jag tränar någon annan hund än henne. Så nu när jag ändå hade med någon som bara satt, så passade det perfekt att han kunde passa på att belöna henne när hon låg lugnt och framförallt tyst.

Med Milo gick träningen verkligen superbra. Han var grym! Alla tricken satt som en smäck, på bara röstkommando. Äntligen har polletten trillat ner helt och hållet på min lilla korv! Till och med ”Nio” som vi precis börjat träna in börjar sitta riktigt bra. Ingångarna och positionen iaf, och det är bara det vi tränat på. Snart kommer även rörelsen.

image

Koncentration och fokus – vad jag kämpat, och kämpar för att uppnå just det, som syns så bra på bilden!

image
En bra början på ett bra ”Nio”

När det sen var dags för Embla att köra igen, så gjorde jag ”misstaget” att övertala sambon att testa lite. Han hade ändå sett hur jag hade gjort, och det var en enkel bana. Sagt och gjort, han testade först på raksträckan. Det gick finfint och han var väldigt mycket bättre än jag hade trott. Snabbt fick dom utmana sig själva och testa på hela linjen – som gick långt över förväntan. Tror till och med T var förvånad över hur bra det gick, och hur roligt han tyckte det var!

image
Snart kanske det är T som går kurser och tränar med Embla?

När jag väl tog över Embla igen så ville jag göra någon ny övning innan vi avslutade, men orkade inte bygga om banan. Så till sist bestämde jag mig för att helt enkelt köra den baklänges. Helt plötsligt fick tanten tänka till lite, och faktiskt lyssna på sin förare och inte bara springa på för att hon kan banan utantill. Men det gick så bra så, och hon höll fint tempo runt hela banan.

image
Trött tjej i bilen på vägen hem, hon.orkade knappt hoppa ut när vi väl var hemma.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s