Agilitykurs del 1

I vanlig ordning var det en överlycklig Embla som jag hämtade upp idag. Snabbt som ögat susade vi bort till knalleland och Grizzly Zoo där jag köpte en sele. Tur att jag redan hade hunnit prova och välja färg tidigare, så det blev en snabb shoppingrunda. Vidare bort till Djurmagazinet för stt kika selar till nakenfisarna också (tyvärr fanns dom inte i den färgen jag ville ha) och köpa lite nytt, och förhoppningsvis gott, godis. En superbra burk var det iaf! Vidare iväg för att rasta hundarna en sväng i skogen, där Embla passade på ett ta ett dopp i en sumpig liten tjärn – med den sprillans nya selen såklart!

image
Nybadad och luktar äckel, men lika glad för det!

Fort hem och lämna nakenfisarna, byta kläder på mig och packa det sista i träningsväskan innan jag och Embla begav oss iväg för att plocka upp dom andra. Vidare ut till töllsjö, där vi var på plats innan instruktören till och med (det har nog aldrig hänt mig innan!). Lite uppvärmning och prat om vad som hänt under sommaren, sen dags att köra igång med den efterlängtade kursen!

Vi började enkelt med en liten bana, för att känna av hur hundarna var. Jeanette hade genast några synpunkter på mig – något jag uppskattar sååå mycket! Hur ska jag annars kunna bli bättre om jag inte får höra vad jag gör för fel? Det var bland annat att jag är för tråkig och lat i min handling, litar för mycket på Embla och inte peppar henne tillräckligt, varken i starten eller under tiden vi kör, samt att jag är för seg med mina kommandon. Det blev en härlig tankeställare att få höra vad jag gör för fel, och jag tog till mig av alltihop. Det kändes att det blev skillnad på både mig och Embla efter detta.

image

Körde sedan vidare med en övning som kallas ”staket”, fast vi körde bara med 2 hinder och en tunnel. Här märktes tydligt mina och Emblas problem – jag har svårt att hinna till rätt position, jag väntar kvar för länge vid föregående hinder. Och Embla tittar inte alls på vad jag visar och ibland lyssnar hon inte ens. Gäller för mig att ligga 2 steg före så jag hinner få kontakt med henne och fånga upp henne inför varje hinder eller sväng. Efter många repetitioner så gick det hyfsat bra, men vi har mycket att jobba på ändå. Men det är kul att veta vad man ska lägga fokus på med träningen!

Sedan körde vi lite ”runt”, som innebär att hunden rundar ett av hinderstöden och hoppar den hindret på vägen tillbaka mot föraren. Här trodde jag att vi skulle ha stora problem då Embla lätt blir obekväm på min högersida, och det såklart var högerhandling vi började med. Men det gick över förväntan, och hon insåg snabbt vad det var hon förväntades göra. Duktiga lilla tanten ❤ Åt båda hållen gick det bra, och jag fick lite inspiration till hur vi ska träna vidare med det här.

image
Trött, nöjd och lycklig kurstant!

Avslutningsvis blev det en liten bana, som innefattade ett blindbyte. Jag och Embla har ju haft problem med byten överlag under sommaren, just för att hon inte tittar på händerna (och jag gissningsvis är otydlig i min handling). Men efter några försök så satt bytet riktigt snyggt faktiskt! Det var en trött men glad tant jag hade med mig hem i bilen, och mitt huvud snurrade av allt nytt jag lärt mig. Det jag mest av att ska ta med mig från denna gången är att jag absolut inte får träna om jag blir minsta lilla irriterad, inte ens på mig själv då Embla är otroligt känslig och påverkas för mycket av mig och mina känslor.

Inatt har vi dessutom nöjet att ha Embla hemma som nattgäst, vilket jag såklart tycker är supermysigt. Ju mer hon är hemma hos oss, desto mer vågar hon ta för sig – hämta egna ben ur korgen, inspektera leksakerna, gå och lägga sig någonstans hon tycker verkar mysigt, hoppa upp i möblerna på eget initiativ osv, och framförallt blir hon mer och mer tillfreds med hur våran lilla flock här hemma funkar. Såå härligt att se hennes utveckling!

image

Selen lyser ju superbra i mörkret också. Viktigt att synas bra oavsett tid på dygnet!

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s