Söndagsträning

Idag låg fokuset framförallt på slalomen och staket-övningen från kursen i tisdags. Det retar mig något otorligt att jag inte lyckades få till det då.

Vi började med slalomen, och kunde ganska snabbt flytta ihop pinnarna något. Vi har mi kört 3 pass när dom suttit på samma avstånd varje gång, hyfsat brett isär med bågar. Nu fick dom flytta in nästan en dm vardera. Dessutom fick vissa av dom rätas upp lite mer, så det på vissa ställen var nästan som ett ”vanligt” slalom. Men det blev nog lite för bra för fort, alltså tyckte Embla att det blev lite svårt och valde därför att hoppa ur och över bågarna. Isär med pinnarna några cm och framförallt vinkla ut dom något, och sen testa igen. Nu gick det mycket bättre, och då håller vi oss på det ett par pass framöver. Tanken är ju att Embla ska lyckas varje gång, med lite hjälp.

image
Ganska bred slalom tidigare, med vinklade pinnar.

image

En betydligt smalare och mer upprätt slalom nu!

Lite vätskepaus och bus och lek för att få upp energin betydligt innan vi körde igång med banan. Om uppvärmning körde vi igenom banan som i tisdags, med framförbyte mellan hinder 2 och 3, bakombyte vid hinder 7, på ”hitåt-sidan”om hinder 8 och sen framförbyte mellan hinder 11 och 12. (Banskissen hittar ni längst ner i inlägget.)

Det satt minst lika bra som i tisdags och kändes riktigt bra när allt bara flöt på. Så härlig känsla när allt bara stämmer! Sen var det dags att gå in och peta på detaljerna vid staketet (hinder 11 och 12) där det skulle göras en S-sväng.

Efter att ha försökt ett par gånger och ändå inte kommit ifrån problemet (Embla springer rakt förbi hinder 12, hon kommer inte in till mig tillräckligt snabbt) så tog vi en paus och jag fick tänka om. Till sist bestämde jag mig för att testa att ta bollen i min högra hand, den ”nya” handen som det skulle bli efter övningen och alla byten. På så sätt var det lättare att få Embla att lägga fokus på den handen som är lite lätt dold eftersom den är på ”fel” sida om mig när hon tar hinder 12. Men med en liten halvhalt vid hinder 12 där jag tydligt väntade in Embla och tydlig visade vilken hand jag ville ha henne mot, så fick det riktigt bra! Det är tur tanten är snabblärd när man väl visat vad det är man vill. Efter detta satt det riktigt bra. Även om vi inte gjorde exakt så som Jeanette ville så kändes det ändå bra och flöt på hyfsat för oss båda. Sen körde vi igenom hela banan 2 gånger bara för att få känna när allt satt som det skulle hela vägen.

image
Trött men duktig tant på dagens träning.

Vi avslutade med lite mer slalomträning för att verkligen nöta in det nya rörelsemönstret. Nu börjar det sitta riktigt bra och tempot är på väg igen. Nu gäller det bara för mig att mäta vad för avstånd det ska vara mellan pinnarna på längden, så vi börjar nöta in rätt med allt. Men bredden är snart rätt, nere i botten om inte annat.

image

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s