Julklappar

Varje år brukar jag försöka ge hundarna någon sorts kurs i julklapp (inte för att dom förstår det, men mest att jag verkligen ska få tummen ur och gå kurs med båda hundarna). Dessutom brukar dom få någon fysisk sak också, något jag anser att dom behöver, typ ett halsband, ett täcke eller liknande. I år hade jag bestämt mig för att det skulle räcka med att vi ska gå en massagekurs för hemmabruk för bästaste Anna, i två steg. Mer om kursen kan du läsa om HÄR!

Men oturligt nog läste jag på facebook att merny.se kommer att lägga ner sitt företag vid årsskiftet, och har att dom skulle ha öppet för ett fåtal beställningar 26/12. Efter mycket funderingar hit och dit under hela juldagen (25e) så bestämde jag mig till sist för att hundarna faktiskt var värda varsin skräddarsydd sele, med eget namn på och allt. Sagt och gjort, så gick beställningen iväg 00:16 den 26/12. Nu har jag även fått bekräftelse på att hon kommer att sy hundarnas selar, så betalningen är gjord nu också. Nu återstår bara att vänta 2-6 veckor efter nyårsafton, så har jag mina fina selar hemma. Hur dom ser ut kommer jag inte berätta innan jag fått hem dom, men att jag fortsätter med det färgkodade är det väl ingen tvekan om 😉

Här nedan kan ni se några av fördelarna jag anser att merny-selarna har jämfört med många andra selar.

image

Det är som en y-sele i fronten, med alla fördelar det innebär. Tex att det inte hindrar hundens rörelser i bogen eller andningen då selen inte ligger på några som helst mjukdelar fram. Denna selen har även en ring fram på bröstet för att kunna fästa kopplet, på bland annat utfallshundar eller hundar som drar väldigt. Visserligen inget jag planerar att utnyttja på mina hundar särskilt mycket, men skönt att veta att möjligheten finns ifall jag skulle vilja.

image

Att selen går längre bak på ryggen = skaver inte eller trycker i armhålorna på hunden. Otroligt bra och viktigt.

image

Även här ser man att selen går längre bak på ryggen. Samt att det är knäppen på båda sidor, vilket jag tycker är otroligt skönt så man slipper joxa med att lyfta tassarna och liknande, särskilt på en hund som Dixon som är känslig med sina tassar. Dessutom kan man välja om man vill fästa kopplet bak på ryggen eller fram i nacken på selen. Perfekt med valmöjlighet!

image

Som synes på alla bilderna kan man kombinera färgerna hur man vill, och det finns många och fina färger. Helt hopplöst att jag måste begränsa mig till en sele per hund. Men mer än så hade jag tyvärr inte råd med. Men som synes på denna bilden också är att man får hundens namn fram på bogremmen (om man vill). Vilket alltid är kul! Dessutom kanske jag slipper frågan då ”vad heter hundarna?” om jag har tur.

Alla bilderna är lånade från mernys inspirationssida.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

2 tankar om “Julklappar

  1. Ja, det är synd att det läggs ned. Jag hade tänkt köpa en sådan just för att de sitter längre bak. Nu blir det MiniPina:s tursele istället!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s