Traneving vs Frifab

Igår kom det hem ett väldigt efterlängtat paket, nämligen paketet med mina nya byxor från Traneving. Som flera av er kanske redan vet, så älskar jag att köpa hundprylar, och letar ständigt efter bättre och snyggare grejer. När det lanseras en ny byxa, så var det en självklarhet för mig att klicka hem ett par. Men pga att det var så snygga färger och bra pris, så blev det visst 2 par. Ingen är gladare än jag över det!

image

Färgerna är verkligen så fantastiskt snygga som på bild! Något s faktiskt är ovanligt annars när man handlar över nätet. Men jag blev verkligen inte besviken över färgerna.

Jag har redan fått massor av frågor angående passform, storlek osv, och många har frågat i jämförelse med frifabs byxor, som jag annars gillat länge. Därför tänkte jag göra en liten jämförelse, så kommer det en riktig utvärdering av Traneving-byxorna lite längre fram när jag hunnit testa dom mer.

image

Stretch och följsamhet: Frifab-byxorna är något tjockare i tyget, och därför mindre stretch. Medans Traneving är mjuka och följsamma med otroligt mycket stretch – känslan blir lite att ha på sig löpartights. Traneving-byxorna är dessutom något tightare i modellen än frifab, åtminstone om man följer storlekstabellen och köper den storlek man ska ha enligt den. Nu är det inget minus för min del att dom är tighta, då jag bara tycker det är snyggt med tighta hundbyxor. Och att dom är något tunnare gör mig inget alls, utan kan istället vara ett plus eftersom jag tycker Frifab-byxorna kan bli väldigt varma att ha på sommaren.

image

Här ser man att Traneving är något tightare, och tunnare/följsammare tyg, eftersom det inte veckar sig så vid sidan om skrevet som på Frifab gör.
Båda byxorna är i stort sett lika höga i midjan, och sitter ungefär lika hårt/löst också.

image

Överlag tycker jag Traneving är skönare att ha på sig. Missförstå mig rätt nu, för jag älskar verkligen mina frifab och kommer köpa fler! Men dom kommer användas i olika sammanhang eftersom det är så olika byxor. Men Traneving är så följsamma, så man känner knappt att man har dom på sig. Det är en byxa jag verkligen trivs i, och dom kommer få vara på mer än bara runt hundträning/vandringar.

Storlek på Traneving valde jag storlek M, enligt deras tabell. På Frifab har jag 40/L som ska vara motsvarande M hos Traneving enligt tabellerna.

9 tankar om “Traneving vs Frifab

  • Jag har bara testat att ha mobilen i benfickan, men det har funkat bra. Har sällan grejer i byxfickorna annars, utan har hellre belöningsväska/träningskjol/väst/tröja med fickor där jag har allt jag eventuellt kan tänkas vilja bära med mig. Men jag kan testa imorgon vad man får i fickorna, och uppdatera detta inlägget med bilder på det med 🙂

   • Haha ja snälla gör det! 😀 Jag har både mobil, nycklar, kong, bajspåsar, you name it i mina byxor och det är så praktiskt på tävling när man inte vill lägga ifrån sig något.. Harrys tävlingsbelöning är en kong med färskfoder, om du
    undrar vad jag gör med en sånn i byxorna 😉

   • Då ska jag testa med dom grejerna du rabblade upp, så får vi se hur det får plats. Jag har tyvärr bara Kong i minsta storleken, men jag kan se om jag hittar något annat i lite större storlek att testa med för att få ett humm om vad som får plats. Kika in här efter lunch så ska det vara uppdaterat med bild.

   • Med alla prylar i? För som dom är har jag redan testat att böja benen så mycket det bara går, krälar en del på marken i alla möjliga konstiga positioner när jag tränar freestyle med hundarna. Men har ju såklart inte testat dom med grejer i fickorna eftersom jag inte har det själv när jag tränar..

 1. Får jag fråga vilken storlek du vanligtvis har i byxor? Tänker på traneving byxorna 🙂 jag har vanligtvis XS/s i byxor. Kollar jag på måtten ska jag då ha en L vilket är helt tokigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s