Freestyle

Freestyle är en av svenska hundsportens yngsta officiella sporter men den har snabbt blivit mycket populär. Välj ut någon av dina favoritlåtar och låt din hund utföra konster och göra tricks till musiken – här handlar det om show, utstrålning och glädje! Heelwork To Music är en variant av freestyle, även det till musik.

I en freestyletävling utför du och din hund tillsammans ett program till musik. Det är en hundsport med ett stort mått av frihet, du får gärna vara kreativ och originell när du skapar ert framträdande och ni kan göra en personlig tolkning av musiken du valt. Väl inne i ringen ska det synas att samarbetet mellan dig och din hund är glädjefyllt, hunden ska helst både glatt och villigt åtlyda dina signaler. Sporten är mycket publikvänlig.

Den 1 januari 2014 övertog Svenska Hundfreestyleklubben (SHFK) huvudmannaskapet för sporten från Svenska Kennelklubben (SKK). Precis som förut fortsätter arbetet med att öka kännedomen om sporten, utbilda instruktörer och tävlingsledare – och självklart locka fler att tävla!

Svenska Hundfreestyleklubben är huvudman för reglerna och SKKs Prov- och tävlingskommitté har det övergripande ansvaret. Alla klubbar inom SKK-organisationen får arrangera tävlingar. För att få tävla måste du vara medlem i någon klubb inom SKK-organisationen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s